مشاوره درسی و پاسخگویی به سوالات درسی کنکوری ها

۱۰ مطلب در اسفند ۱۳۹۴ ثبت شده است

#عیدتون مبارک کنکوری موفقا

1395همه به شما می گویند:
"سال خوبی داشته باشین."
ولی من به شما می گویم: "سال خوبی را برای خودتان خلق کنید"👌
به فکر آمدن روزهای خوب نباشین!
آنها نخواهند آمد
به فکر ساختن باشین👊
روزهای خوب را باید ساخت
آرزو می کنم 
بهترین معمار سال جدید باشین
پیشاپیش سال نوتون مبارک کنکوری موفقای عزیز
۲۹ اسفند ۹۴ ، ۲۲:۳۵ ۱۶ نظر موافقین ۴ مخالفین ۰
لیدا حسن زاده

برنامه امتحانات نهایی کشوری پیش دانشگاهی سال 95

تاریخ برگزاری امتحان نهایی پیش دانشگاهی سال 95تذکر: بچه ها این تاریخ آزمونای امتحان نهایی پیش دانشگاهی برای سال 95 , فقط 4 درس مثل سالای گذشته جز دروس نهایی که طبق گفته سنجش برای کنکور 95 , پنج درصد تاثیر مثبت داره , 4 درس دیگه هم بصورت داخلی در مدارس برگزار میشه که حالا بستگی داره به مدرسه و شهرتون که کی ازتون امتحان بگیرن یا قبل از این تاریخای نهایی یا بعدش!!                                                                                                                                                                                                                            DOWNLOAD
۲۸ اسفند ۹۴ ، ۱۴:۰۵ ۶ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰
لیدا حسن زاده

" صبر" کلید دستیابی به موفقیت های بیشتر

 ما در جامعه ی شتاب زده ای زندگی می کنیم که در آن اغلب افراد به دنبال نتایج و پاداش های آنی هستند. مثلاً بی صبری خود را در مواقعی که باز شدن یک صفحه ی اینترنتی بیش از حد معمول طول می کشد در نظر بگیرید. یا مثلاً به یاد بیاورید وقتی اتومبیل جلویی تان با سبز شدن چراغ بلافاصله حرکت نمی کند چقدر عصبانی می شوید. به راستی چرا همیشه اینقدر عجله داریم؟

ما به لطف پیشرفت سریع فناوری مدرن، یاد گرفته ایم بلافاصله انتظار نتیجه داشته باشیم، و توانایی مان در تحمل شرایطی ک مطلوبمان نیست روز به روز کمتر می شود. ما همیشه می خواهیم بلافاصله به خواسته هایمان برسیم.

صبر؛ کلید دستیابی به موفقیت های بیشتر

بردباری نوعی کنترل روی دنیای خود است؛ این مهارت را باید در خود پرورش داد. یاد گرفتن صبر بدون عصبانیت یا آزردگی به شما کمک می کند در تمام حوزه های زندگی خود به موفقیت بیشتری برسید.

تمرین صبر و بردباری، می تواند مزایای زیر را برای شما به همراه داشته باشد:

استرس کمتر

بردباری می تواند تجربه ی استرس را در زندگی شما تا حد قابل توجهی پایین بیاورد. وقتی احساس کردید در حال عصبی شدن هستید، لحظه ای درنگ کنید و ببینید اطرافتان چه اتفاقی در حال رخ دادن است. نفس عمیق بکشید و آرامش خود را حفظ کنید.

 آرام با خودتان بگویید «وقت آن است که از سر شروع کنم». مغز شما احتیاج خواهد داشت تفکرات منفی را رها کند و روی چیزهایی متمرکز شود که واقعاً اهمیت دارند. این را حس خواهید کرد که هرچه صبور تر باشید، استرس، عصبانیت و ناتوانی کمتری را تجربه خواهید کرد.

صبر؛ کلید دستیابی به موفقیت های بیشتر

تصمیم گیری آسان تر

برای همه ی ما پیش آمده است که به خاطر تصمیم عجولانه ای که در گذشته گرفته ایم احساس پشیمانی کنیم. کمی بردباری به خرج دادن به شما اجازه می دهد به جای تصمیم های آنی، اطلاعات بیشتری جمع کنید و تصمیم های منطقی تری بگیرید. 

برای ارزیابی کامل هر موقعیتی به خودتان زمان بدهید و پیش از آنکه خود را نسبت به اجرای طرحی عملی متعهد بدانید نکات مثبت و منفی آن را خوب بسنجید. اجازه ندهید کسی شما را مجبور کند بدون فکر و در نظر گرفتن همه ی جوانب، تصمیمی آنی بگیرید.

تحقق اهداف

اگر شما هم خیلی زود از انجام کاری خسته می شوید و حوصله تان سر می رود، بدانید تنها نیستید. اغلب ما دوست داریم چند کار را با هم انجام دهیم و از کاری به سراغ کار دیگر برویم.

 اما به یاد داشته باشید برنده ی مسابقه ی لاک پشت و خرگوش چه کسی بود. صبر با خود ثبات قدم به همراه می آورد. ترکیب این دو به شما اجازه می دهد عمیقاً به انجام کاری بپردازید و مهارت های لازم برای به پایان رساندن آن را فرا بگیرید.

 از طرف دیگر شما را برای پدید آوردن سابقه ای استوار در حوزه ی خاصی توانمند می کند، مثلاً گرفتن مدرک دکترا، راه اندازی یک مجموعه ی اقتصادی بزرگ، یا چاپ کردن کتاب. شما با پشتکار به خرج دادن قادر خواهید بود اهداف رفیعی که برای خود و کسب و کارتان در نظر می گیرید را تحقق ببخشید.

روابط بهتر

صبر به ما کمک می کند برای درک افرادی که در زندگی مان حضور دارند بردباری بیشتری از خود نشان دهیم. به این ترتیب قادر خواهیم بود از نقایص یکدیگر چشم بپوشیم و تفاوت هایمان را بپذیریم، حتی در مورد ویژگی هایی که در خودمان قادر به تحملشان نیستیم.

صبر؛ کلید دستیابی به موفقیت های بیشتر

 به جای آنکه دیگران را قضاوت کنید، یا تحمل خود را از دست بدهید، کاملاً در تعامل مشارکت داشته باشید. این کار را امتحان کنید: دفعه ی بعدی که به سوپرمارکت رفتید، لبخند بزنید، مؤدب باشید، و سر صحبت را با صندوقدار باز کنید. به این ترتیب هم خودتان احساس بهتری خواهید داشت، هم ممکن است تنها کسی باشید که به او احساس ارزشمند بودن می دهد.

جان کوئینسی آدامز جایی گفته است: «صبر و استقامت اثری جادویی دارند و مشکلات و موانع در برابرشان ناپدید می شوند». تغییر نگرش، پایین آوردن انتظارات، و در لحظه زندگی کردن می تواند در تمام حوزه های زندگی، پاداش های دور از انتظاری برایتان به ارمغان بیاورد.

منبع: مجله موفقیت

۲۵ اسفند ۹۴ ، ۲۱:۳۳ ۱۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
لیدا حسن زاده

دوران جمع بندی عید برای کنکور 95 چیکار کنیم که موفق بشیم؟

.....یکی از دلایل موفقیت تو آزمونا مرور مباحث هستش که هر چند وقت یبار باید انجام شه تا مطالب خونده شده فراموش نشه!
✅ممکنه سوال پیش بیاد براتون که اصلا فایده جمع بندی مباحث چیه؟مگه قراره چه اتفاقی بیوفته؟
بذار برات توضیح بدم وقتی شما برا بار اول یه درس رو میخونی ذهن تو یجور خاص باهاش برخورد میکنه!انرژی فعال سازی رو یادته تو شیمی ؟
میخوام بگم خوندن تو هم عین اون نمودار و با مرور سطح انرژی بالاتر میره و تو ذهن می مونه!اگه نخونی هی میاد پایین تا به صفر میرسه و همه چی یادت میره!
اون وقته که دوباره باید از اول بخونی اما اذیت میشی ولی وقتی تو ایستگاه های جمع بندی مرور میکنی هی میری بالاتر ، هر سری مطالب رو بهتر یاد می گیری 
✅از فردا وارد فاز جمع بندی عید می شیم و باید مطالب خونده شده رو دوباره مرور کنیم اما نه مثل مرور چند روز یبار که قبلا توضیح دادم، اینسری باید یه عالمه درس رو جمع کنی؟اما چجوری؟
ببین دوست خوبم حتما موقعی که تست میزدی یه سری اشکال داشتی و علامتشون زدی یادت باشه اولویتت رو باید بذاری برا جاهایی که گیر داشتی، با تست جمع بندی کن هر مبحثی رو یادت رفته بود   دوباره برگرد اون تیکه رو بخون و تست های مهم رو حل کن تا به تسلط برسی!
✅لازم نیست بشینی همه درسا رو از اول بخونی اگه وقتی میخوندی و تمرین حل می کردی خلاصه برداری هم کردی که چه عالی بهترین منبع برا مرورت!اگه نت برداری هم نکردی اصلا مشکلی نیست میتونی از کتابای جمع بندی استفاده کنی! 
خیلی از بچه سوال می پرسن میتونیم روزانه یه کتاب رو جمع کنیم؟ یا بهتره تیکه تیکه مطالب جمع شند و تنوع درس در روز باشه؟
خب به نظر من بستگی به سطح اون دانش آموز داره ولی کوچولو کوچولو جمع کردن نتیجه بهتری داره و خسته هم نمی شید!
✴️یکی می پرسه من چجوری برنامه ریزی کنم که برسم به تمام مباحث؟ ببین دوست عزیز حتما بِیس کارت باید مطالب خونده شده باشه و طبق برنامه یه آزمون برنامه ریزی کنی در کنار اون می تونی مطالب جدید هم کار کنی که با مطالب قبل در ارتباطه!
🔵برنامتون نباید عجیب غریب باشه که نشه خوندش ،واقع بینانه و بر اساس توانایی تون برنامه ریزی کنید،سوالایی که اشتباه حل کردین رو دوباره حل کنید،از تستای سراسری حتما استفاده کنید،
🔴بچه هایی که عمومی هاشون تمومه از فردا یه شب در میون یه آزمون عمومی غیر رشته خودشونو حل کنن با زمان و ثبت درصد! اونایی هم که تموم نشده اشکالی نداره بازم شروع کنن کم کم راه میوفتین و کلی پیشرفت می کنید!
نکات مهم رو حتما یادداشت کنید و روزانه مطالعه کنید!اگه جایی مشکل داشتین با رسم شکل،نمودار درختی،رمز گذاری می تونید رفعش کنید!
باید دیگه جدی شد و حتما با زمان سوالا رو حل کرد،زیاد آزمون  از خودتون بگیرید!
⚫️حتما جواباتون رو تو پاسخنامه علامت بزنین تا آماده شید برا کنکور و اشتباهات سر جلسه تون کمتر شه!
⚪️تو دوران عید فقط ٢ روز استراحت داشته باشین، اول و آخرش!
🔶تستایی که قراره کار شه سراسری باشه اگه حل کردین اما بازم مشکل داشتین می تونید از تست تالیفی استفاده کنید!
✔️دروس حفظی هم با تست میشه مرور کرد و جاهای ریز رو با کتاب همرا شید!
حتما دفترچه های آزمونای قبلتون رو تحلیل کنید بازم!
⛔️لیست بهترین کتابای جمع بندی:
✅ادبیات: سیب مهر و ماه , نشر دریافت
✅عربی:سیب مهر و ماه
✅زبان:خط ویژه ، سیب مهر و ماه
✅دین و زندگی: خط ویژه یا سیب مهر و ماه
✅شیمی: خط ویژه گاج ، فیل مبتکران، آزمونای فار
✅زیست:نشر دریافت عمارلو، سیب مهر و ماه،آرام فر
✅ریاضی: خط ویژه
✅فیزیک: معجزه مهر و ماه، خط ویژه گاج
✅زمین:سیب مهر و ماه
◼️◻️(اگه سوال داشتین که توضیح ندادم تو همین پست کامنت بذارید و سوالتون رو بپرسید، حتما پاسخ داده میشه!)
🌺همیشه رویاهات رو تصور کن، بشون فکر کن
بزرگشون کن ،اوج بگیر،دیگه نزدیک قله ایم
آدم به رویاهای شیرینش زنده است و زندگی می کنه، بهترین و تنها رقیبت خودتی، سعی کن هر روز از روز قبلت بهتر باشی🌺
😍بهترین ها رو برات از خدای مهربون میخوام😍
۲۱ اسفند ۹۴ ، ۱۷:۵۸ ۲۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
لیدا حسن زاده

درسنامه فیزیک مبحث صوت و موج های الکترومغناطیسی( فصل های 5و6 پیش دانشگاهی)

 ...                                                                              صوت                                                                                                                                                                                              موج های الکترومغناطیسی

۱۷ اسفند ۹۴ ، ۲۳:۰۴ ۱۸ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
لیدا حسن زاده

باور کن تا ببینی!( پست انگیزشی) لیدا حسن زاده

...شاید گاهی به فکر بیفتید که چرا کارها سریع تر پیش نمی رود؟ یا چرا تا به حال به هدف تون نرسیدید! 
موفقیت به زمان، تلاش، پشتکار و صبر نیاز داره! در راه دستیابی به هر هدفی، طبیعیه که با مانع روبرو خواهید شد و موقتا احساس درجا زدن می کنید. این کاملا طبیعی هستش!
پس صبور باشین و استقامت به خرج بدید!
تسلیم نشید. سرانجام موفق خواهید شد کنکوری موفقا!
جوری عمل کنید که مسئولیت صددرصد آنچه را رو که براتون اتفاق می افته یا نمی افته،رو به عهده بگیرین.

فرمولش ساده هستش:👇👇👇👇

رخداد + واکنش = نتیجه
.....کنکور یه مسیره ، کلی سراشیبی و بالا پایین داره!جادش شیب داره گام کوچولوهاتو بردار آره میدونم خسته میشی،ولی قول بده کم نیاری؟!نبینم غصه بخوری؟!همش میگذره این یه راه رفتنیه قرار نیست تا ابد بمونه که؟!درسته؟
تاریخ متعلق به کسانی هستش که یه عالمه رویاهای بزرگ بزرگ دارن!
میدونستین رویاها نیروهای لازم برای تغییر جهان اند؟؟؟. 
بتون قول میدم اونایی که امروز در حال شکل دادن به تاریخ جهان اند دوره ی جوانی شون رویاهای بزرگی داشتند!

🔸رویاها کار و حتی سرنوشت انسان را کنترل می کنند. رویاها مثل سکان کشتی هستند که بادبان ها رو برافراشته نگاه می‌دارند. 

🔹سکان کشتی ممکنه کوچیک و حتی قابل رویت نباشه، اما حرکت کشتی روعملی می کنه!. 
بنابراین زندگی بدون رویا مثله یه کشتی بدون سکان هستش. خب پس کشتی بدون سکان چیزی جز قایق شناور نیست! شخصی که رویا و آرزو نداره جهت حرکت خودش رو گم کرده و اونقدر اینور و اونور رفته که اصن چیزی ازش معلوم نیست!
تو مجبوری هر لحظه انتخاب کنی که می خواهی چه کسی باشی؟ تصمیم تو سرنوشتتو میسازه!
شروع کن به انجام کاری...
چرا نشستی منتظری معجزه شه دوست نازنینم؟
تا تلاشی نکنی چیزی تغییر نمی کنه...
به حرفام خوب فکر کن کنکوری موفق عزیز
میخوای از کدوم راه بری؟؟
راه میانبری واقعا وجود نداره فقط تلاش و صبر داشته باش!
مسیر ها و راهکار های درست برای پیشرفت کردن رو پیدا کن در غیر اینصورت سردرگم و گیج می مونی!
هیچ نیرویی بالاتر و برتر از خواستن نیست. 
بخواه،تلاش کن،بت قول میدم نتیجه می گیری با کمک خدای مهربون!
تو خودت رو لحظه به لحظه خلق می کنی. 
💠شروع کن به انجام کاری...
 بازم میگم بهت تو هم با خودت مدام تکرار کن تا تلاشی نکنی چیزی تغییر نمی کنه...
....
فکرتو خالی کن از افکار منفی بذار ذهنت نفس بکشه!اینقد نگو نمیتونم!ولش کن این جمله رو!نمیتونم و نمیشه برا تو که میخوای یه کنکوری موفق شی معنی نداره!درسته؟اونایی میگن نمیتونم که ضعیف هستن هنوز به اون قدرت شگفت انگیزشون پی نبردن!موتورتو روشن کن و جاده ذهنتو آسفالت کن نشدن ها رو پاک کن!همه چی حله دوست مهربونم!
ببین به چه چیزی علاقه داری،
از پس چه کاری برمیای،
جایی که زندگی می کنی چه چیز تازه ای نیاز داره که الان نداره و جاش خالیه،
هر ایده ای داری رو عملی کن و پیش برو...

فراموش نکن همه افراد موفق یه روزی از خیلی خیلی کم شروع کردن تا شدن افراد موفق امروز!

انرژی منفی و موج منفی از امروز ممنوع...
چرا ؟
چون با این کار بیشترین ضربه رو به خودت میزنی!

امیدوارم قبل از اینکه یه روز افسوس امروزت رو بخوری،
زودتر به خودت بیایی و راهی پیدا کنی و خودتو ثابت کنی برای خودت...
تو  که مثل یه جوهر ثابت به دنیا نیومدی،اومدی؟
نه !!تووووو یه قدرت نامحدود داری و نامحدود به دنیا اومدی دوست عزیزم!
تو دانه به دنیا اومدی نه یه درخت خیلی بزرگ 
 تو باز به دنیا اومدی نه بسته و محدود. 
این خیلی مهمه هاااااا. 
.....نترس!سنگهایی که بهت پرتاب می کنن  باشون موفقیت خودت روبساز. از مشکلاتت پله ترقی بساز!
تو مجبوری هر 
ﻫﺮ ﺭﻭﺯ ﮐﻪ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﻣﯽ ﺷی، 
و ﺑﻪ ﺗﻮ یه فرصت ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺩﻭﺑﺎﺭﻩ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﺪﻩ دوست مهربونم
ﻣﯽ ﺗﻮنی ﻫﻤﻪ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﺭو ﮐﻨﺎﺭ ﺑﮕﺬﺍﺭﯼ ﻭ ﺍﺯ ﻧﻮ شروع کنی اما پرقدرت تر از همیشه!
ﺁﺭوم باش!
ﺍﻫﺪﺍﻑ ﺑﻠﻨﺪ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺵ !
قدر همه ثانیه کوچولوهاتو بدون!!
ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﻫﺪﻓﻬﺎی خوشگلت، ﺳﺨﺘﯽ ها رو ﻫﻞ ﺑﺪﻩ ﻭ ﮐﻨﺎﺭ ﺑﺰﻥ !
به محض اینکه  موتورت رو روشن کنی و راه بیوفتی،می تونی به حرکت ادامه بدی!
امروز روز بهترین هاست...
روز دوباره برخواستن،
روز دوباره فریاد زدن …
پرهاتو باز کن...
شروع کن در راه رسیدن به آرزوهای فوق العادت پرواز کردن…
تو محشری دوست پر قدرتم…
 خدای مهربون شما رو از شرایطی عبور می ده که هیچی ازش سر در نمیاری!؟فقط به این دلیل که شماها رو به جایگاهی برسونه که شایسته اش هستین، به خدای خوبی ها اعتماد کنید خودش به وقتش بهترین چیزا رو بهتون میده.
کلی حس خوب تقدیم به همه کنکوری موفقا
۱۴ اسفند ۹۴ ، ۱۰:۱۷ ۱۶ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
لیدا حسن زاده

سحر خیز باشیم که چی بشه؟؟؟؟؟؟

سحرخیز بودن یا شب زنده دار بودن افراد می تواند ریشه در DNA آنها داشته باشد. نتایج این پژوهش تازه که اخیراً در نیچر کامیونیکیشنز منتشر شده است، به ۱۵ نقطه ی متفاوت از مولکول DNA اشاره دارند که گفته می شود با این موضوع ارتباط دارند. محققان این پژوهش، داده های خود را از نمونه ی بسیار بزرگی مشتمل بر بیش از ۸۹۰۰۰ مشتری این شرکت در سرتاسر جهان دستچین کردند که موافقت خود را با مشارکت در این تحقیق اعلام کرده بودند. همه ی این هشتاد و نه هزار نفر، در ازای گزارشی آنلاین در مورد DNA خود، نمونه ی بزاق شان را با استفاده از کیت های نمونه برداری خانگی در اختیار 23andMe قرار دادند.


....

مشارکت کنندگان سحرخیز بودن یا نبودن خود را نیز به شرکت مذکور اطلاع می دادند. آنگونه که مشخص شده است، اغلب مشارکت کنندگان در این تحقیق به هیچ وجه سحرخیز نبوده اند و ۵۶ درصد از افراد مورد بررسی گفته اند کاملاً شبانه به امور زندگی خود می پردازند. اما محتمل ترین کاندیدا های DNA های سحرخیز را زنان و افراد بالای ۶۰ سال تشکیل می داده اند. احتمال گزارش افسردگی، بیخوابی، و یا نیاز به بیش از ۸ ساعت خواب نیز در میان سحرخیز ها پایین تر بوده است.


شب زنده دار بودن بهتر است یا سحرخیزی؟


با توجه به نتایج پژوهش بالا و احتمال ارتباط بین عادات خواب و ژنتیک افراد، به نظر می رسد سحرخیزی باز هم گزینه ی بهتری محسوب می شود. سحرخیز ها حدود ساعت ۹ صبح به اوج فعالیت مغزی خود می رسند. این در حالی است که زمان اوج فعالیت شب زنده دار ها ۹ شب است و این ارتباط آنها با دنیای اطرافشان را دچار مشکل می کند. از طرف دیگر تحقیقات نشان داده اند ماده ی سفید مغز شب زنده دار ها ارتباط پذیری کمتری دارد. نکته ی مهم اینجاست که این ویژگی فیزیولوژیک یکی از نشانه های مرتبط با افسردگی نیز محسوب می شود. با این تفاسیر به نظر می رسد معایب شب زنده داری از مزایایش بیشتر باشد.


اما به یاد داشته باشید می توانید با کمی استمرار و پشتکار، هر عادت مضری را از بین ببرید؛ هر چند که ریشه در پیشینه ی ژنتیکی شما داشته باشد. توصیه های زیر می توانند شما را در این مسیر یاری دهند:




برنامه ی خود را به صورت مستمر برای روز تنظیم کنید


داشتن برنامه ی منظمی برای به خواب رفتن و بیدار شدن به بدن شما کمک می کند عادت شب زنده داری را تغییر و آن را با شرایط جدید وفق دهد.

.....

از ساعت های زنگدار با دکمه ی اسنوز استفاده نکنید


دکمه ی اسنوز برای این طراحی شده است که بتوانید بدون اینکه به چرخه ی خواب عمیق وارد شوید چند دقیقه بیشتر بخوابید. اما این می تواند تحول عادات خواب و تبدیل شدن شما به یک فرد سحرخیز را با مشکل مواجه کند.


 روز ها خود را در معرض نور قرار دهید


نور به مغز شما پیام می دهد ترشح ملاتونین را متوقف کند و به این ترتیب نقش مؤثری در بالا رفتن هشیاری شما بازی می کند؛ حتی نور مصنوعی.


...

کمی ورزش کنید


ورزش کردن در ساعات آغازین صبح به بیدار شدن بدن شما کمک می کند. ورزش صبحگاهی فشار خون شما را پایین می آورد، استرس و تنش هایتان را کاهش می دهد و کمک می کند شب ها بهتر بخوابید.


غذای پر پروتئین مصرف کنید


پروتئین بر خلاف کربوهیدرات ها به بالا رفتن هشیاری بدن شما کمک می کند و سطح دوپامین را در بدن شما بالا می برد.


 تسلیم وسوسه ی چرت زدن نشوید


شما با چرت زدن در طول روز، محرک طبیعی خود برای خواب شبانه را از بین خواهید برد. بنابراین بهتر است در طول روز از چرت زدن پرهیز کنید تا زود خوابیدن به هنگام شب برایتان آسانتر باشد.
۱۱ اسفند ۹۴ ، ۲۳:۰۵ ۱۲ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰
لیدا حسن زاده

جمع بندی نکات جدول تناوبی شیمی کنکور95

                .....                                                                           DOWNLOAD

۰۸ اسفند ۹۴ ، ۲۳:۴۳ ۱۱ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰
لیدا حسن زاده

نقشه گنج**تغییر** را بیابید

گاندی جایی گفته است: «اگر خواهان تغییر هستید شما باید خود تغییر باشید.» البته این «خود تغییر» را می‌شود برجسته‌تر هم کرد: اگر خواهان تغییر هستید، شما باید خود خود خود تغییر باشید. خلاصه‌اش این می‌شود که نمی‌توانی پا‌هایت را دراز کنی، آب پرتقال‌ات را زیر کولر یا کنار شومینه - بسته به فصلی که می‌خواهی تغییر کنی - بخوری و بعد هم بخواهی تغییر کنی. پس هر تغییری هزینه‌های خودش را دارد و البته در این میان یکی از مهم‌ترین عناصر تغییر، «پذیرش چالش» است. 

نقشه گنج «تغییر» کجاست ؟


پذیرش چالش در واقع پاسخ به این پرسش است که اصلاً چرا می‌خواهم تغییر کنم؟ آدم‌هایی که می‌خواهند تغییر کنند، می‌خواهند از یک وضعیتی به وضعیتی جدید برسند، بنابراین خیلی بدیهی به نظر می‌رسد کسی که شرایط خود را از هر نظر ایده‌آل و بی‌نقص می‌داند، نیازی به دستکاری و تغییر در خود احساس نکند. دری که موقع باز و بسته شدن صدای ناهنجاری می‌دهد، ما را مجاب می‌کند تعمیر یا روغن کاری‌اش کنیم اما اگر ما این صدا - صدای تغییر- را نشنویم چه؟ مسلماً نیازی به روغن کاری یا تعمیر در احساس نخواهیم کرد، یعنی نیازی به تغییر نخواهد بود. پس مهم است که ما چه زاویه دیدی نسبت به چالش‌های شخصیتی، ذهنی و بیرونی‌مان داریم.
 مثلاً آدم‌هایی که نقاط ضعف، عادت‌ها و افکار منفی خود را نمی‌بینند یا بد‌تر از آن، نقاط ضعف خود را به عنوان بخشی از کلکسیون افتخارات خود می‌بینند و نه تنها شرمنده نیستند بلکه برای داشتن آن چالش‌ها و ضعف‌ها از دیگران تقاضای مدال و درجه و پاداش می‌کنند، چندان امید نمی‌رود که بتوانند تغییری در خود ایجاد کنند. تا زمانی که ما درک و تصویر ذهنی درستی از اندوخته‌ها، داشته‌ها و نداشته‌های درونی و بیرونی‌مان نداریم احتمالاً در برابر تغییر مقاومت خواهیم کرد.بعضی‌ها نکاشته می‌خواهند درو کنند و بچینند. متأسفانه گاهی ما دچار قیاس‌های وحشتناکی می‌شویم. وقتی درجه علمی، سوابق دانش، ثروت یا موقعیت کسی را می‌بینیم، گاهی دچار این خطای ذهنی می‌شویم و گمان می‌کنیم آن آدم‌ها کاری ندارند و صبح تا شب روی فرش قرمز راه می‌روند یا کت جادویی‌ای دارند که از جیب‌های آن هر روز موقعیت بر‌تر اجتماعی، مدال‌ها، سوابق علمی و اعتبارهای مالی بیرون می‌تراود، در صورتی که ما عموماً به آن عرق ریختن‌هایی که پشت آن فرش قرمز یا آن موقعیت بر‌تر وجود دارد، بی‌اعتناییم و به عبارتی، پشت صحنه را به هیچ می‌انگاریم.

  مثل این می‌ماند که ما تصویر شیک و ‌‌تر و تمیز یک سوپراستار را روی فرش قرمز افتتاحیه اکران می‌بینیم اما به حساب نمی‌آوریم که او در آن فیلم چه دشواری‌هایی را تاب آورده است مثلاً چقدر عذاب کشیده و وزن کم کرده یا برعکس نان خامه‌ای خورده و چاق شده تا به آن فرم بدنی دلخواه کارگردان برسد. چقدر در گرما یا سرما زحمت کشیده و مشکلات را تحمل کرده است تا امروز روی آن فرش قرمز راه برود.
.....شاید چیزی به اندازه «احساس دانای کل بودن» ترمز تغییرات را نکشد. آدم‌هایی که خودشان را عقل کل می‌دانند آیا نیازی به مشاوره و کمک خواستن از دیگران برای تغییری در خود یا آنچه به دنبالش هستند می‌بینند؟ هر چقدر ما خود را جامع‌الاطراف و همه فن حریف و متخصص در همه چیز می‌دانیم کمتر به مشاوره تن می‌دهیم و کمتر از دیدگاه‌های متخصصان و صاحبنظران بهره می‌بریم. مثلاً ممکن است کسی در رأس یک شرکت بزرگ تجاری باشد و کارمندان بسیاری زیر دست او کار کنند و به بسیاری از آدم‌ها هم مشاوره بدهد، اما‌‌ همان فرد در زندگی خانوادگی خود با چالشی روبه‌رو باشد که نتواند به تنهایی آن چالش را حل کند.نکته حیاتی دیگر در تغییر، خوب گوش کردن است. می‌شود آدمی به صداهای اطراف خود و درونش خوب و دقیق گوش ندهد و تغییر کند؟ متأسفانه گاهی ما از این هنر بزرگ بی‌بهره‌ایم. صداهای زیادی در بیرون و درون ما وجود دارد و نمی‌توان با بی‌اعتنایی به این صدا‌ها کار‌ها را سامان داد. مدیری که می‌خواهد در سازمان خود تغییری بنیادین به وجود بیاورد، آیا بدون شنیدن صداهای مدیران و کارمندان خود می‌تواند این تغییر را ایجاد کند؟ جز این است که او این تغییر را به واسطه مدیران و کارمندان خود می‌تواند به‌وجود بیاورد؟ پس چگونه می‌شود پذیرفت که آن مدیر بدون شنیدن حرف‌ها و موضع‌ها این تغییرات را به‌وجود بیاورد؟ حتی اگر این تغییر، تغییری شخصی باشد، باز هم شنیدن صداهای درون و بیرون خودمان برای رسیدن به آن تغییر اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.
...نکته مهم دیگر که باید به آن توجه کرد «زمان مفید تغییرات» است. فرصت ما برای تغییرات همیشه فراخ نیست. گاهی زمان تغییر بسیار اندک است، پس زمان عنصر کلیدی و مهمی است و نمی‌شود دست کم گرفت، بنابراین هرچقدر «تغییرات در زمان مساعد» اتفاق بیفتد به نتایج بهتری خواهد رسید. مولانا در مثنوی معنوی داستان مردی را حکایت می‌کند که بر سر راه مردم خار کاشته بوده. خارهایی که باعث رنجش عابران شده بود و هرچه به او تذکر می‌داده‌اند که خار‌ها را از سر راه بردارد او امروز و فردا می‌کرد، غافل از اینکه هر روز و هر سال که می‌گذرد ضعیف‌تر می‌شود و آن درختچه‌های خار بیشتر ریشه می‌دوانند، زاد و ولد می‌کنند و عمیق‌تر به زمین می‌چسبند. مولانا در شرح بطنی‌تر این حکایت می‌گوید خصلت‌های تاریک و منفی آدمی به آن درختچه‌های خار می‌ماند. تا زمانی که آن عادت‌های تاریک در ذهن آدمی ریشه‌های محکمی ندوانیده‌اند می‌توان آنها را به‌راحتی از ذهن و زندگی بیرون کشید اما هرچقدر در این باره تعلل کنیم و زمان‌ را از دست بدهیم درافتادن با آن عادت‌ها و تمناهای تاریک دشوار‌تر خواهد بود. پس اگر دنبال تغییر هستیم تا آنجا که می‌توانیم «خودمان را از سندرم شنبه‌زدگی‌‌ رها کنیم.»
ما همچنان که در سه زمان مألوف و آشنا زندگی می‌کنیم و ذهن‌مان بین زمان حال و گذشته و آینده در تردد است، برای تغییر هم به سه مدل از رفت و آمد ایده‌ها و تصمیم‌ها و هدف‌گذاری‌ها نیاز داریم. هر تغییری نیاز به هدف گذاری‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت دارد. آدم‌هایی که برای تغییرات، هدف‌گذاری‌های بلندمدت ندارند، عملاً افق و چشم‌اندازی ندارند، در حالی که هدف‌گذاری بلند مدت به ما گوشزد می‌کند که می‌خواهیم به کجا برویم و به کجا برسیم. بسیاری از ما گمان می‌کنیم داشتن برنامه‌های مثلاً پنج‌ساله کلان فقط برای یک کشور یا یک سازمان بزرگ موجه و ممکن است و نوشتن برنامه بلندمدت شخصی را فانتزی ولوس می‌دانیم.
....
 اگر هدف‌گذاری بلندمدت را به مثابه قله یک کوه بدانیم، هدف‌گذاری کوتاه مدت گام‌های کوچکی است که ما به سمت قله بر می‌داریم و هدف‌گذاری میان‌مدت هم اتراقگاه‌ها و جان‌پناه‌ها و ایستگاه‌هایی است که تا رسیدن به آن قله مطلوب به صورت موقت در آنها قرار می‌گیریم بنابراین هر کدام از این هدف‌گذاری‌ها در جای خود مهم و مطلوب است و نباید دستکم گرفته شود. مثلاً اگر هدف‌های کوتاه مدت جدی گرفته نشود، احتمال اینکه ما دچار بلندپروازی‌های رؤیایی و فانتزی‌گونه شویم زیاد خواهد بود. هدف‌گذاری کوتاه‌مدت پای ما را همچنان روی زمین نگه‌می‌دارد و ما را پیش می‌برد.
اگر تغییر را یک گیاه ترد و تازه تصور کنیم، از مهم‌ترین آفت‌هایی که می‌تواند این گیاه را تهدید کند «میل بازگشت به وضعیت اول» است. در فیزیک به این حالت، اینرسی می‌گوییم، میل اشیا  به سکون و ایستایی. اما متأسفانه این حالت فقط مربوط به اشیا نمی‌شود. ما آدم‌ها هم گاهی دچار این میل‌ها هستیم و مثل ماشینی عمل می‌کنیم که تا زمانی که هُل‌اش می‌دهند حرکت می‌کند اما به محض اینکه آن فشار از روی ماشین برداشته می‌شود ماشین به سرعت تمایل دارد بایستد.اگر می‌خواهیم به دنبال تغییر باشیم حتماً نیاز به الگوهایی داریم. همچنان که یک خطاط از استاد خود سرمشق می‌گیرد و خط خود را آرام آرام به سمت یک خط خوش و عالی ارتقا می‌دهد ما هم در مدیریت تغییرات به سرمشق الگوهای مهم زندگی‌مان نیاز داریم.
....
  حتی اگر میزان تغییراتی که ما می‌خواهیم در ذهن و زندگی‌مان بدهیم به نظر چندان عمیق و بزرگ نباشد بدون داشتن الگو‌ها راه به جایی نخواهیم برد. الگو‌ها کمترین کاری که می‌کنند، فاصله ما را با مطلوب‌ها نشان می‌دهند و در گام بعدی پیمودن این فاصله را شدنی و دست یافتنی می‌کنند.
 کسی که در یک مستند می‌گوید نه پس‌انداز مالی عظیمی داشته و نه میراث خانوادگی، اما توانسته از صفر شروع کند و به‌تدریج کسب و کاری راه بیندازد، در واقع ذهن ما را نسبت به ثروت آفرینی تصحیح می‌کند که گمان نکنیم هر کسی کسب و کاری راه انداخته و موفق بوده، پشتوانه‌های مالی عظیم یا رانت‌های عجیب و غریب داشته است.
شاید این حکایت معروف را شنیده‌اید اما برای کسانی که می‌خواهند تغییر کنند، درونمایه این حکایت احتمالاً کهنه نخواهد شد بر سر گور کشیشی در کلیسای وست مینستر نوشته شده است: «کودک که بودم می‌خواستم دنیا را تغییر دهم. بزرگتر که شدم متوجه شدم دنیا خیلی بزرگ است، من باید انگلستان را تغییر دهم. بعد‌ها انگلستان را هم بزرگ دیدم و تصمیم گرفتم شهرم را تغییر دهم. در سالخوردگی تصمیم گرفتم خانواده‌ام را متحول کنم. اینک که در آستانه مرگ هستم می‌فهمم که اگر روز اول خودم را تغییر داده بودم، شاید می‌توانستم دنیا را هم تغییر دهم.»
۰۵ اسفند ۹۴ ، ۱۶:۴۲ ۳۳ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
لیدا حسن زاده

جزوه زیست شناسی مبحث دودمانه(علی کرامت)

     ...                                                                          DOWNLOAD

۰۲ اسفند ۹۴ ، ۲۱:۱۹ ۱۲ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
لیدا حسن زاده